Kaksi pelihahmo ratsastamassa hevosella ja possulla.

Fisucraftin kesäkerho

Fisucraftin palvelimella voi kesän aikana osallistua avoimeen rakentelukerhoon. Kerho kokoontuu tiistaisin klo 18-20 warpissa /warp kesäkerho. 

Ensimmäinen kerhokerta tiistaina 2.6.2020.

Kysy pelissä lisää ohjaajalta: finlandminecraft (Eemali Kotro)

Kerhossa päätetään yhdessä mitä kulloinkin rakennellaa.

 

 

 

""

Uusi survival ja rakentelumaa.

Versiopäivityksen myötä Fisucraftissa on nyt myös uusi seikkailu ja rakentelupaikka.

Seikkailumaa on survival -pelimuodossa toimiva maa jossa on myös monstereita. Seikkailumaan aloituspaikassa /warp seikkailu1 voi olla rauhassa, sillä monsterit eivät pääse suojamuurien sisälle. Vanha survival tulee myöhemmin muuttumaan creativeksi ja siellä voi tällä hetkellä pelata survivalissa ilman monstereita. Hirviöitä ei ole myöskään muissa maailmoissa. Seikkailumaan aloituspaikan on rakentanut mestarirakentaja Oravaliito.

Uusi rakennusmaa on creativessa toimiva maa, jossa pelaajat voivat etsiä vapaita alueita rakentaakseen omia eeppisiä rakennelmiaan. Rakennusmaahan pääsee warpeista /warp rakenna1 ja /warp rakenna2

 

Pieni puinen talo Minecraftissa.

Fisucraft päivitetty 1.15.2.

Fisucraftin serveri on päivittetty viimeisimpään versioonsa.

Jos törmäät ongelmaan voit laittaa siitä tiedon /ticket

Fisucraftissa on nyt myös uusi rakennusmaailma jossa voit rakennella mitä mieleen juolahtaa. Niihin pääsee warpeista /warp rakenna1 ja /warp rakenna2 . Warppeja tehdään tarpeen mukaan lisää kun nämä alueet alkavat olla rakennettuja.

Kaikessa rakentamisessa noudatetaan Fisucraftin sääntöjä eli ei rikota toisen rakentamia asioita eikä rakenneta liian lähelle toisen rakennelmaa. Fisucraftiin ei myöskään voi rakentaa mitään sääntöjen vastaista mikä häiritsee serverin toimintaa. Esim redstonekoneita ei saa rakentaa sellaisiksi että ne hidastavat serveriä tai spawnata entityjä samaan paikkaan paljon.

Via Crucis Fisucraftissa. Jeesusta kuvaava pelihahmo ratsastaa aasilla.

Virtuaalinen Via Crucis Fisucraftissa

Fisucraftissa vietetään perineinen Via Crucis pääsiäisvaellus ti 7.4. klo 18. Voi osallistua vaellukseen tulemalla fisucraftin palvelimella warppiin /warp palmusunnuntai

Vaelluksessa liikutaan vaellusreittiä pitkin ja se kestää n. tunnin.

Fisucrarftin moninpelipalvelimen osoite Minecraftin moninpelissä on pelaa.fisucraft.net  (vain pc java versiolla pääsee liittymään)

Voit seurata vaellusta livenä myös tälle sivulle tulevasta livelähetyksestä!

Katso reitti ja tekstit täältä

Voit myös kulkea reitin itseksesi ja tutkia reittiä sekä Jerusalemin kaupunkia ja lähipaikkoja omaan tahtiisi. Löydätkö Raamatusta tuttuja paikkoja?

  • Löydätkö Sakkeuksen talon?
  • Onko Herodeksen palatsista aarrekammio?
  • Löytyykö Jerusalemin muurista ja Antonian linnakkeesta salaisia paikkoja?
  • Kauanko kestää kävellä Jerusalemista Kapernaumiin?
  • Löydätkö Jordanvirran ja Genesaretin järven?
  • Mistä löytyy Jeesuksen vanhempien talo Nasaretista?
  • Löydätkö tien Emmaukseen?

Raamatun paikkoja Fisucraftissa

SEURAA LIVENÄ TÄSTÄ:


Kallio, jossa on aukko. Aukon edessä on iso, pyöreä kivi.

Rakennuskisa: Rakenna tyhjä hauta

Pääsiäinen lähestyy. Sen suurin uutinen on pääsiäisaamuna löytyvä Jeesuksen tyhjä hauta.

Julistetetaan rakennuskisa teemalla Fisucraftissa sijaitsee Jeesuksen tyhjä hauta, jonka ovelta on kivi pöyritetty pois.

Taustatekstinä voi lukea kertomuksen kuinka naiset menivät pääsiäisaamuna Jeesuksen haudalle tekemään hänelle viimeistä palvelusta eli laittamaan kiireesti haudatun Jeesuksen ruumiin hautakuntoon. He löysivät vain tyhjän haudan:

Luuk 24:1-12

“Ensimmäisenä päivänä sapatin jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan. He havaitsivat, että kivi oli vieritetty haudan suulta, ja kun he menivät sisälle hautaan, he eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Kun he olivat ymmällä tästä, heidän edessään seisoi yhtäkkiä kaksi miestä sädehtivän kirkkaissa vaatteissa. Naiset pelästyivät ja painoivat katseensa maahan. Mutta miehet sanoivat heille: “Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista. Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessaan vielä Galileassa: ‘Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.’” Silloin he muistivat, mitä Jeesus oli puhunut.

Haudalta palattuaan naiset veivät tästä sanan yhdelletoista opetuslapselle ja kaikille muille. Nämä naiset olivat Magdalan Maria, Johanna ja Jaakobin äiti Maria, ja vielä muitakin oli heidän kanssaan. He kertoivat kaiken apostoleille, mutta nämä arvelivat naisten puhuvan omiaan eivätkä uskoneet heitä. Pietari lähti kuitenkin juoksujalkaa haudalle. Kurkistaessaan sisään hän näki ainoastaan käärinliinat, ja hän lähti pois ihmetellen mielessään sitä, mikä oli tapahtunut.”

Rakentakaa oman versionne tyhjästä haudasta Fisucraftiin, ottakaa siitä kuvakaappaus tai useita ja lähettäkää ne Fisucraftin toimitukseen: juha.kinanen@nuorikirkko.fi. MAinitkaa nimenne ja yhteystietonne jos haluatte osallistua kilpailuun. Nimimerkilläkin lähetetyt julkaistaan, mutta silloin ei voi lähettää mahdollista palkintoa.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Minecraftiin liittyviä palkintoja.

Vastausaikaa on pääsiäisaamuun saakka eli kuvien tulisi olla perillä lauantaina 11.4.

""

Domainin vaihto

Fisucraftin www-sivut on vaihdettu uudelle palvelimelle ja samalla on otettu käyttöön fisucraft.fi -domain. Myös turvallisuussertifikaatti on otettu käyttöön. Sinulle se käytännössä merkitsee, että halutessasi tietoa Fisucraftista, mene osoitteeseen https://www.fisucraft.fi

Sivujen ulkoasu ja palvelut säilyy ennallaan. Itseasiassa myös Fisucraft.net osoittaa uudelle sivustolle.

Eikun rakentelemaan!

Rakennelma Minecraftissa, joka kuvaa lumiukkoa ja lasta.

Joululaulukisa: Rakenna joululaulu!

Tee minecraftissa rakennelma joka liittyy johonkin joululauluun ja ota siitä kuvakaappauksia.

Lähetä kuvia 31.12.2019 mennessä alla olevan lomakkeen kautta.

Palkintoina voittajalle 5 kpl leffalippuja. Toiseksi tulleelle 2 ja kolmannelle 1. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös 1 leffalippu. Palkintokriteereinä laulun tunnistettavuus ja luovuus.

Voit rakentaa teoksen myös Fisucraftin serverille pelaa.fisucraft.net -> /warp joulumaa

Lisätietoja: juha.kinanen@nuorikirkko.fi

Liitä kuvat tähän