Vanhemmille

vanhemmille

 

Minecraft on vähintään seitsemän vuotta täyttäneille tarkoitettu, maailmalla ja Suomessa laajan suosion kerännyt peli. Minecraftin omilla verkkosivuilla kerrotaan tietokonepeliä ostetun tähän mennessä maailmanlaajuisesti jo yli 18 miljoonaa kertaa. Lastenkirkon pelipalvelimella pelaaminen on maksutonta, mutta pelaamiseen tarvittava tietokoneversio pelistä maksaa 23,95 euroa.

Minecraftissa on mahdollista muun muassa rakentaa omia rakennelmia, jutella toisten pelaajien kanssa ja muokata oman hahmonsa ulkonäköä. Pelissä liikutaan avoimessa maailmassa, jossa kasvaa puita ja kasveja sekä liikkuu eläimiä possuista jäniksiin. Peli ei aseta pelaajalle tarkkaan määritettyjä tavoitteita, jotka olisi saavutettava, vaan pelaamisen tarkoitus on ennen kaikkea pelimaailman tutkimisessa ja omien rakennelmien tekemisessä.

Rakentamisen rajana on käytännössä vain oma mielikuvitus ja rakennelmia voi tehdä reaaliajassa yhteistyössä vaikkapa omien kavereiden kanssa. Pelaajat ovat rakentaneet Minecraftissa esimerkiksi linnoja, kirkkoja, jalkapallostadioneja, metrojärjestelmiä ja jopa kokonaisia kaupunkeja.

Fisucraft on Nuorikirkko ry:n ylläpitämä moninpelipalvelin. Palvelimella on omat sääntönsä jotka edesauttavat mukavaa pelaamista. Serverillä on valvojina toisia pelaajia jotka voitav asettaa sääntöjen rikkojille porttikieltoja ja auttaa tarvittaessa erilaisissa ongelmatilanteissa. Palvelimella ei kuitenkaan ole aina valvojia tai ylläpitäjiä paikanpäällä. Fisucraftissa ja muissa moninpelipalvelimissa pelaavalle lapselle kannattaa kertoa mitä tehdä jos kohtaa ongelman esim jos joku toinen pelaaja käyttäytyy häiritsevästi. Fisucraftissa voi jättää viestin ylläpidolle komennolla /ticket ja kertoa viestissä mistä ongelmasta on kyse ja esim minkä niminen pelaaja ongelman on aiheuttanut. Ylläpito voi esim.  korjata tarvittaessa rikottuja rakennuksia.

Moninpelipalvelimissa ei kannata koskaa kertoa omaa oikeaa nimeään eikä muitakaan yksityistietoja toisille pelaajille. Ylläpito ei kysy näitä asioita palvelimella vaan palvelimella pelataan anonyymisti. Seuraa lapsesi pelaamista, kaikkea eivät valvojat välttämättä ehdi huomaamaan.

Jos oma lapsi on bannattu serveriltä ja haluaa liittyä takaisin ja noudattaa sääntöjä, tälläisen pyynnön voi lähettää allaolevaan sähköpostiosoitteeseen.

Pelissä ylläpitäjät tunnistaa chatissa olevasta etuliitteestä [admin] ja valvojat etuliitteestä [valvoja].

 

Fisucraftiin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen posti@fisucraft.fi

4 kommentoi: “Vanhemmille

 1. Terhi

  Hei,

  aika rumaa tekstiä on joku törkymöykky käynyt viljelemässä tuonne rakennuspaikkaan. Ja rikkonut paljon muiden rakennelmia. Kommentit on sellaisia ettei sovi edes lasten lukea. Voisitteko käydä tsekkaamassa. Ei saatu tekijää kiinni. Oma pelaaja alkoi korjaamaan paikkoja.

  1. MineCraft Pelaaja

   Moi, nyt valittu uusia valvojia jotta tälläistä ei enää niin paljoa tapahdu. Jos tälläistä tapahtuu niin voit sanoa chatissa sellaiselle henkilölle jonka nimen edessä lukee Valvoja.

  1. Tommi

   Moi,
   kannattaa tulla Fisucraftiin pelaamaan, siellä voit ottaa yhteyttä ylläpitoon tai valvojiin, jos valvojan hommat kiinnostavat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *