Kallio, jossa on aukko. Aukon edessä on iso, pyöreä kivi.

Rakennuskisa: Rakenna tyhjä hauta

Pääsiäinen lähestyy. Sen suurin uutinen on pääsiäisaamuna löytyvä Jeesuksen tyhjä hauta.

Julistetetaan rakennuskisa teemalla Fisucraftissa sijaitsee Jeesuksen tyhjä hauta, jonka ovelta on kivi pöyritetty pois.

Taustatekstinä voi lukea kertomuksen kuinka naiset menivät pääsiäisaamuna Jeesuksen haudalle tekemään hänelle viimeistä palvelusta eli laittamaan kiireesti haudatun Jeesuksen ruumiin hautakuntoon. He löysivät vain tyhjän haudan:

Luuk 24:1-12

“Ensimmäisenä päivänä sapatin jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan. He havaitsivat, että kivi oli vieritetty haudan suulta, ja kun he menivät sisälle hautaan, he eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Kun he olivat ymmällä tästä, heidän edessään seisoi yhtäkkiä kaksi miestä sädehtivän kirkkaissa vaatteissa. Naiset pelästyivät ja painoivat katseensa maahan. Mutta miehet sanoivat heille: “Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista. Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessaan vielä Galileassa: ‘Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.’” Silloin he muistivat, mitä Jeesus oli puhunut.

Haudalta palattuaan naiset veivät tästä sanan yhdelletoista opetuslapselle ja kaikille muille. Nämä naiset olivat Magdalan Maria, Johanna ja Jaakobin äiti Maria, ja vielä muitakin oli heidän kanssaan. He kertoivat kaiken apostoleille, mutta nämä arvelivat naisten puhuvan omiaan eivätkä uskoneet heitä. Pietari lähti kuitenkin juoksujalkaa haudalle. Kurkistaessaan sisään hän näki ainoastaan käärinliinat, ja hän lähti pois ihmetellen mielessään sitä, mikä oli tapahtunut.”

Rakentakaa oman versionne tyhjästä haudasta Fisucraftiin, ottakaa siitä kuvakaappaus tai useita ja lähettäkää ne Fisucraftin toimitukseen: juha.kinanen@nuorikirkko.fi. MAinitkaa nimenne ja yhteystietonne jos haluatte osallistua kilpailuun. Nimimerkilläkin lähetetyt julkaistaan, mutta silloin ei voi lähettää mahdollista palkintoa.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Minecraftiin liittyviä palkintoja.

Vastausaikaa on pääsiäisaamuun saakka eli kuvien tulisi olla perillä lauantaina 11.4.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *